Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook’un Dijital Parasına Hindistan Engeli

Sosyal medya devi Facebook, kendi geliştirdiği Libra adlı dijital para projesini Hindistan’a götürmeyeceğini açıkladı. Şirketin bu kararının sebebi ise ülkedeki yasal belirsizlikler.

Bir Facebook sözcüsü kısa süre önce The Economic Times’a konuştu ve şirketin dijital para projesiyle ilgili yeni bilgiler paylaştı. Bu sözcünün açıklamalarına göre Facebook’un Libra’yı Hindistan’a götürme niyeti yok:

“Calibra hizmetini Hindistan’da sunmak gibi bir planımız yok. Şu anda Hindistan’daki yasal kısıtlamalar orada hizmet vermemizi engelliyor.”

Yasal Belirsizlikler

Hindistan Hükümeti şu ana dek kripto paralara karşı pek olumlu bir tavır sergilemedi.

Hindistan Merkez Bankası bundan birkaç ay önce ülkedeki kripto para şirketlerinin bankalarla işbirliği yapmasını yasaklamış, kripto para sektörüne oldukça sert bir darbe indirmişti.

Merkez Bankası tarafından alınan bu kararın ardından ülkedeki pek çok kripto para borsası kepenk indirmek zorunda kaldı.

Ülkedeki bazı yetkililer kripto paraları düzenlemek için planlar yapsalar da henüz bu yönde olumlu bir adım atılmış değil.

Facebook’a Hindistan Engeli

Sosyal medya devi Facebook, Libra’yı Hindistan pazarına sokmak istemiyor gibi görünüyor. Şirket bu durumda oldukça büyük bir pazardan mahrum kalmış olacak.

Bu durum Libra’nın popülaritesini ve kullanım oranını ne kadar etkileyecek göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment