Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Hash Oranı 27 Kat Artış Gösterdi

Bitcoin ağındaki toplam hash oranı 2017 yılından bu yana 27 katlık bir artış gösterdi.

Binance Research tarafından yapılan araştırmalara göre Bitcoin’in hash oranı bu haftanın başında 65.87 EH/s’ye ulaştı. Böylece geçtiğimiz ayın en yüksek seviyesi olan 65.19 EH/s geçilmiş oldu.

27 Katlık Artış

Ticaret hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’in araştırma kolu Binance Research, Bitcoin ağındaki hash oranıyla ilgili yeni bir rapor yayınladı.

Bu rapora göre ağdaki toplam hash oranı geçtiğimiz yıllara kıyasla kayda değer oranda artış gösterdi. Öyle ki Bitcoin‘in 2017’nin başındaki hash oranıyla günümüzdeki oranı kıyasladığımızda arada 27 katlık bir artış görüyoruz.

Binance Research tarafından yayınlanan raporda yer alan bir kesit şu şekilde:

“Hash oranı 2017’nin başından bu yana 27 katlık artış gösterdi ve tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı. Aynı zaman dilimi içerisinde Bitcoin fiyatı 11 kat artış gösterdi.”

Halving Yaklaşıyor

Bitcoin ağındaki hash oranının bu kadar artış göstermesi ağ için genel olarak olumlu bir gelişme olarak değerlendirilebilir.

Bitcoin ağında önümüzdeki yıl içerisinde bir halving (blok ödülünün yarıya düşürülmesi) yaşanması bekleniyor. Bu durum madencileri ve genel olarak hash oranını nasıl etkileyecek göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment