Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook’a Kripto Paralar Konusunda Güvenilebilir Mi?

Kripto para tabanlı mesajlaşma uygulaması piyasaya sürme yarışı gün geçtikçe kızışıyor. Doğal olarak Facebook gibi internet ‘tekellerinin’ bu konuda ilk olacağı tahmin edilse de, platformun tarihi burnumuza kötü kokular gelmesine neden oluyor. Merkeziyetsiz bir kripto para birimi ve platform konusunda belki de en zıt platformlardan birisi olan Facebook, rakiplerine göre çok fazla dezavantaja sahip.

Geçtiğimiz tarihlerde internet üzerinde yayılan spekülasyonlar, Facebook’un yakın zamanda kendi kripto para birimini çıkartacağının gündeme gelmesine neden olmuştu. Facebook’tan hala bu konuda hamle yok ama birçok uzman platformun kendi token’ini çıkartacağına yüksek olasılık vermekte.

Bunun yanı sıra Facebook’un rakipleri de bu konuda hızlı bir şekilde ilerleme kaydediyor. Zulu Republic şirketinin Lite.IM platformu da Facebook, Telegram ve hatta SMS ile kripto para işlemlerinin yapılabilmesini mümkün hale getirdi.

Zulu Republic tarafından konu hakkında yapılan açıklamada, merkeziyetsiz teknolojilerin insan haklarını geliştirmesi ve küresel çapta insanlara güç vermesi olarak kullanımının amaçlandığı belirtildi ki sadece bu ifadeden bile Zulu Republic’in, Facebook ile oldukça zıt olduğu sonucu elde edilebilir.

Bunun yanı sıra geçtiğimiz tarihlerde gizlilik skandalları yüzünden ciddi yara alan Facebook, önde gelen teknoloji uzmanlarına göre artık ölümün eşiğinde ve yavaş yavaş kan kaybediyor. 2000’li yılların önde gelen platformları nasıl zamana ayak uyduramayıp yok olduysa, günümüzün önde gelen platformları da aynı kaderi yaşayabilir ve Facebook’un şimdiden bu konu yüzünden yara alması işleri daha da zora sokmakta.

Yine de, sosyal medya devinin kullanıcı sayısının kripto para ekosistemini olumlu etkileyeceği bir gerçek. Ancak güven konusunda Facebook şu sıralar en doğru karar olmayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment