Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook’un Amacı Bitcoin’e Rakip Olmak Değil

Facebook, geliştirdiği Libra adlı kripto para projesinin Bitcoin için herhangi bir tehdit oluşturmadığını açıkladı.

Sosyal medya devi Facebook geçtiğimiz günlerde Libra projesinin whitepaperını yayınlamış ve tüm dünyanın ilgisini çekmişti. Facebook’un geliştirdiği bu kripto paranın önümüzdeki yıl içerisinde kullanıma hazır hale gelmesi bekleniyor.

Kripto para sektöründeki bazı kesimler Facebook’un projesinin Bitcoin gibi kripto paralar için de faydalı olacağını düşünürken bazıları bunun tam tersini düşünüyor. Bu soru işaretlerini gidermeye çalışan Facebook kısa süre önce konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Şirketin kripto para projesinden sorumlu olan David Marcus sosyal medya hesabı üzerinden Bitcoin ve Libra arasındaki farklara değindi ve Libra’nın Bitcoin için herhangi bir tehdit oluşturmadığını vurguladı. Kendisinin paylaşımından bir kesit şu şekilde:

“Bazıları Libra ile Bitcoin’i kapıştırmak istiyor. Ben bu ikisini aynı kategoride bile değerlendirmiyorum. Bitcoin bir yatırım varlığıdır. Libra ise ödeme aracı olarak kullanılması tasarlanan sabit bir araçtır. Her zaman olduğu gibi Bitcoin’i desteklemeye devam edeceğim.”

Eskiden PayPal’ın başkanlığını yapan Marcus, Libra’nın Bitcoin’e kıyasla daha iyi bir “dijital para” olduğunu düşünüyor. Libra’yı sabit değerli bir ödeme aracı olarak değerlendiren Marcus Bitcoin’e ise uzun vadeli yatırım yapabilecek bir varlık gözüyle bakıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment