Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bank of America: Nakitsiz Bir Toplum İstiyoruz

Bankacılık sektörünün en büyük isimlerinden Bank of Americanakitsiz toplum fikrini desteklemeye başladı.

Banka kartları, dijital ödeme olanakları, kripto paralar ve Blockchain teknolojisini gibi unsurlar zaman içerisinde nakit kullanımının azalmasına yol açmaya başladı.

Günümüzde özelikle İskandinav ülkelerindeki nakit para kullanımının ciddi anlamda azaldığını görebiliyoruz. Bunun yanı sıra gelişmiş ülkelerdeki bazı yöneticiler de nakitsiz toplum fikrini destekliyorlar.

Bu fikri destekleyen isimler arasına bankacılık devi Bank of America’nın CEO’su Brian Moynihan da katıldı. Fortune Brainstorm Finance 2019 konferansına katılan Moynihan etkinlik sırasında açık bir şekilde “nakitsiz bir toplum istediklerini” vurguladı.

Nakit kullanımının azaldığı ve belki neredeyse tamamen yok olduğu bir toplum fikrini benimseyen Moynihan, böyle bir toplum inşa etmeye çalıştıklarını belirtti. Dijital teknolojilerle kurulan ödeme sistemlerinin diğerlerine kıyasla çok daha “ucuz ve verimli” olduğunu vurgulayan Moynihan, bu fikrin bankacılık sektörü genelinde kabul gördüğünü söylüyor.

Dünya genelindeki gelişmiş ülkeler halihazırda nakitsiz bir toplum olma yolunda ilerliyorlar. Moynihan bu sürecin ölçeğini gösterebilmek için günümüzdeki para işlemlerinin yarısından fazlasının elektronik ortamlar üzerinden yapıldığını söylüyor. Bunlara örnek olarak PayPal gibi ödeme platformlarını, dijital cüzdanları ve kripto paraları gösterebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment