Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’de Facebook’un Kripto Parası İçin Duruşma Talebi

ABD’deki Demokrat Parti üyelerinden Maxine Waters, Facebook‘un kripto parası Libra’nın yakından incelenmesini istiyor.

Dünya devlerinden Facebook’un geliştirdiği Libra adlı kripto para projesi kısa süre içerisinde büyük bir tartışma konusu haline geldi. Bu proje çeşitli kesimlerin desteğini almışsa da hala büyük bir engelle karşı karşıya: ABD’li kanun yapıcılar.

Facebook’un kripto parası pek çok kişi tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. Ancak bu proje henüz ABD’deki kanun yapıcıların tam desteğini almış değil. Öyle ki pek çok yetkilinin bu projenin karşıtı sayılabilecek açıklamalar yaptıklarını söyleyebiliriz. Bu isimlerin arasına Demokrat Parti temsilcilerinden Maxine Waters da katıldı.

Kongre Üyesi Waters, Facebook’un geçmişte platformundaki kullanıcı verilerini kötüye kullandığını hatırlatarak şirketin kötü namına dikkat çekti. Facebook’un şu ana kadar düzgün bir şekilde denetlenmemesine rağmen büyümeye devam ettiğini söyleyen Waters, şirketin kripto para projesinin yakından incelenmesini istiyor.

Waters’ın görev aldığı Finansal Hizmetler Komitesi, bu sürecin tamamlanabilmesi için 16 Temmuz düzenlenecek bir duruşma talebinde bulundu. Waters, Facebook’un son zamanlardaki faaliyetlerini de hatırlatarak bu kripto para projesi hakkında şu yorumu yaptı:

“Şimdi harekete geçeceğiz ve agresif bir tavır sergileyeceğiz. Bu kripto para projesinin ne olduğunu anlamak için hızlıca hareket edeceğiz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment