Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook’un En Kıdemli Mühendislerinden Birisi Blockchain Ekibine Katıldı

Facebook‘un şirket içerisinde uzun süredir Messenger uygulaması yöneticiliğini yapan David Marcus önderliğinde blockchain araştırma grubu kurduğu biliniyordu. Yine de, gerçekleşen bu en son gelişme, Facebook’un blockchain teknolojisindeki gelişmelere son hız devam ettiğinin göstergesi olarak yorumlanabilir.

Evan Cheng isimli mühendisin LinkedIn profilinde eskiden ”Director of Engineering” (Mühendislik Müdürü) yazan kısımda artık ”Director of Engineering, Blockchain” yazmakta. Şirkette ve mühendislik sektöründe saygı duyulan bir bilgisayar mühendisi olan Cheng, daha önce Facebook bünyesinde Programlama Dili & Runtime sorumlusuydu ki bu pozisyonda üç yıl boyunca çalıştı.

Bundan önce Cheng on yıl boyunca Apple da Kıdemli Yönetici pozisyonunda çalışmıştı. Kendisi buna ek olarak derleme ve back-end mühendisliği kısmında da çalışmalar yapmış.

Cheng’in Twitter hesabına girdiğimizde de blockchain ile çok fazla tweet ve yorumu olduğunu görebiliyoruz. Başarılı mühendisin bunlara ek olarak içlerinde Zilliqa ve ChainLink‘in de olduğu bir dizi blockchain startup’ı ve projesinde danışmanlık yaptığı da söylentiler arasında.

Cheng’in Facebook’un blockchain takımına geçişini yorumlayan kaynaklardan bir tanesi bunun ”sadece deneysel bir proje olmadığını kanıtladığını” belirtti. Bunun sebebi olarak da performans ve ölçeklenme açısından çok fazla bilgiye sahip olan Cheng’in blockchain grubuna geçmesinin, projenin ne denli önemli olduğuna delalet ettiğini vurguladı. Çünkü alan değiştiren Cheng’in eski pozisyonunu doldurmak Facebook için bile bir hayli zor olacak.

Bu esnada Marcus ve Cheng Faceook’un blockchain görev gücünde yer alan tek üst düzey yöneticiler değil. Yakın zamanda Instagram‘ın Ürün departmanı Başkan Yardımcısı Kevin Weil de CV’sini ”Ürün Departmanı Başkan Yardımcısı, Blockchain” olarak güncellemişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment