Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Romanya Kripto Paraları Düzenlemek İçin Yasa Taslağı Çıkardı

Yerel bir haber kaynağının Perşembe günü yayınladığı habere göre, Romanya ICO piyasaya sürenler için acil bir yasa taslağı çıkartmış.

Romanya Maliye Bakanlığı tarafından çıkartılan yasa taslağında, token satışı yapmak isteyen grupların vergilerinin ve yasal kayıtlarının tescillenmiş olduğunu belirtti. Business Review‘in haberine göre, unun yanı sıra, ICO planlayan organizasyonların her birinin Romanya Ulusal Bankası (BNR) tarafından onaylı olması gerektiği de vurgulandı.

Taslak eğer onaylanırsa, BNR’yi ülkedeki token satışları konusundaki tek otorite haline getirecektir.

BNR, başvuru yapan firmaların ”dikkatlice tasarlanmış elektronik para çıkarma etkinliği yönetimi hakkında yasal bir çerçeveye” sahip olduğunu gördükleri an, başvuruyu onaylayacaklarını belirtti.

Yasa taslağı buna ek olarak kripto parayı da tanımlıyor. Taslakta hükümetin bunu ”ödeme işlemlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla ihraç makbuzunun düzenlenmesi ile ihraç edilen ve elektronik para ihraççısı dışındaki bir kişi tarafından kabul edilen ihraççı üzerinde bir hak talebini temsil eden ve elektronik olarak saklanan nakdi değer” gördüğü belirtiliyor.

Taslak yürürlüğe girer girmez BNR firmalara 12 aylık bir süre tanıyacak. Eğer ICO firması vaat ettiği kripto parayı veya tokeni sürenin sonunda çıkartamazsa, kendilerine verilen yetkiyi kaybedecekler.

Proje sahipleri bütün bunlara ek olarak yıllık hesap denetimi yapma ve  hesap etkinliklerini de BNR’ye bildirme zorunluluğuna sahip olacaklar. Yetki olmadan herhangi bir kripto para piyasaya sürme ”suç” olarak görülecek ve bunu yapanlar 6 ay ile 3 yıl arasında hapis cezasına veya paraya çarptırılacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment