Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Meclis Üyesi: Facebook’un Kripto Para Projesi Durdurulmalı

ABD‘deki bir grup Temsilciler Meclisi üyesi, sosyal medya devi Facebook’un geliştirdiği kripto para projesinin bir an önce durdurulması gerektiğini öne sürüyor.

ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Maxine Waters, Facebook’un geliştirdiği kripto para projesiyle ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Kendisinin açıklamalarına baktığımızda Finansal Hizmetler Komitesi’nin şirketin Libra adlı kripto para projesinden pek memnun olmadığını açık bir şekilde görebiliyoruz.

Meclis üyesi Waters tarafından yapılan açıklamalardan bir kesit şu şekilde:

“Facebook’un sorunlu geçmişini de göz önüne alarak şirketin Kongre veya diğer regülatörler bu konular hakkında bir araştırmaya yapıncaya dek bu kripto para projesini durdurmasını istiyoruz.”

Waters bu açıklamayı yaptıktan kısa süre sonra yine Finansal Hizmetler Komitesi’nde yer alan meclis üyelerinden Patrick McHenry de konu hakkında bir demeç verdi. McHenry de en az Waters’ın açıklamaları kadar çarpıcı yorumlarda bulundu ve şunları söyledi:

“Politikacılar olarak bize düşen görev Libra projesini iyice anlamaktır. Bu projeyi ektördeki dedikodulara ve spekülasyonlara takılı kalmadan değerlendirmeli, bu projenin küresel finans sistemini nasıl etkileyebileceğini düşünmeliyiz.”

Bu iki isim tarafından yapılan açıklamalar ABD’deki regülatörlerin Facebook’a karşı sergiledikleri tavrı nasıl etkileyecek bilmiyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment