Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yeni Araştırma Türkiye’deki Kripto Para Hayranlığını Kanıtladı!

Kripto para sektörü ilk günlerinden bu yana inanılmaz bir hızla büyüdü ve bir zamanlar 10.000 Bitcoin karşılığında iki pizza satın alınırken, artık 10.000 Bitcoin karşılığında 90 milyon dolar gibi inanılmaz bir sermaye elde edilebilmekte.

Tabii ki kripto para birimlerinin bu denli yükselip artış yaşamasında birçok hükümetin kötü yönetiminin ve bankalar ile finans kurumlarının kötü müşteri politikaları, ekonomi özgürlük konusundaki kısıtlamalar da etkili oldu. Statista isimli kripto para analiz firması tarafından yapılan yeni bir araştırma ise hangi ülkede kripto para kullanımı ile kripto paraların yaygınlığının daha yüksek seviyede olduğunu gözler önüne serdi.

Türkiye Kripto Paraların Yaygınlığında Birinci

Araştırmaya göre kripto paraların en çok bilindiği ülke yüzdesel açıdan Türkiye çıktı. Türkiye’de her beş insandan birisi ya şu an, ya da geçmişte kripto para birimi sahibi oldu. Bunda özellikle geçtiğimiz 2018 yılının yaz döneminde Türk Lirası’nın inanılmaz bir değer kaybı yaşaması da etkili olmuş olabilir.

Türkiye’nin hemen arkasından kripto para kullanımı konusunda Brezilya, Kolombiya, Arjantin, Güney Afrika, Meksika ve Şili gelmekte.

 

Kripto para kullanımı kesinlikle sevindirici bir haber olsa da, hangi ülkelerin üst seviyelerde olduğu ve bunların hepsinin ekonomik kriz yaşadığı göz önüne alınınca, lider olmak pek de sevindirici bir haber olarak yorumlanamayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment