Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa Maliye Bakanı Libra’yı Eleştirdi!

Facebook’un neredeyse iki yıldır geliştirilen kripto para projesi Libra bugün resmen açıklandı ve kripto paranın whitepaper’ı yayınlandı.

Libra, whitepaper’ı yayınlanmadan önce bile bazı kişi veya grupların hedefi konumundayken, bunun açık edilmesi Fransa’nın Maliye Bakanı tarafından bile gündeme getirilmesine yol açtı.

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Bloomberg’e yaptığı açıklamalarda Libra’nın ”olamayacağını ve gerçekleşmemesi gerektiğini” vurguladı. Bakan buna ek olarak Facebook’un asla bir merkez bankası tarafından   piyasaya sürülen egemen para birimi statüsünde bir kripto para piyasaya süremeyeceğini de sözlerinin sonuna ekledi.

Le Maire bundan yaklaşık bir ay önce G7 Merkez Bankası Başkanları ve Maliye Bakanları toplantısında da sosyal medya devinin yaklaşan kripto para birimine karşı dikkatli olunması çağrısında bulunmuş ve bununla ilgili önümüzdeki aya kadar bir rapor yayınlanmasını talep etmişti.

Avrupa Parlamentosunun Alman üyelerinden birisi olan Markus Ferber’e göre ise Facebook bir çeşit ”gölge bankaya” dönüşebilir ve regülatörler buna karşı oldukça dikkatli olmalı.  Facebook da kendi tanıtım videosunda gelişmemiş ülkelerdeki insanlara veya bankacılık hizmeti kullanmayan insanlara ulaşmak istediğini ve onların ödedikleri havale ücretlerini düşürmek istediğini vurgulamıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment