Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook’un Kripto Parası İçin Tarih Verildi

Sosyal medya devi Facebook, kendi geliştirdiği kripto para projesini önümüzdeki yılın ilk ayında kullanıma açabilir. Financial Times tarafından aktarılan bilgilere göre Facebook Libra adlı bu kripto para projesini Ocak 2021’de kullanıma hazır hale getirmeyi planlıyor. Projenin gelişimine ise ilerleyen aylarda devam edilecek.

Financial Times’ın bugün yayınladığı haberde Facebook tarafından piyasaya sürülmesi uzun zamandır beklenen kripto para ile ilgili daha fazla detay paylaşıldı. Libra projesiyle bağlantılı olan ancak isimleri paylaşılmayan üç kişinin beyanlarına göre Facebook destekli Libra, beklendiği gibi bir stablecoin olarak piyasaya sürülecek. Yalnızca dolara sabitlenmesi beklenen Libra Ocak 2021’de kullanıcılar ile buluşabilir.

Facebook’un kripto parası “neye” sabitlenecek?

En büyük sabitcoin şirketi olan Tether, USDT adlı kripto parasını dolar ile 1:1 olacak şekilde sabitlemiştir. Sosyal medya devi Facebook kendi geliştirdiği kripto para projesinde daha farklı bir yol izlemeyi, bu sabitcoini birkaç farklı itibari paraya sabitlemeyi planlıyordu.

CoinDesk’in aktardığı bilgilere göre şirket bu iddialı planından vazgeçti ve Libra projesini yalnızca dolar ile desteklemeye karar verdi. Facebook’un ABD ve Avrupa ülkelerinden gelen baskı sebebiyle karar değişikliğine gittiği düşünülüyor.

İlerleyen aylarda çeşitlenmeye başlayacak

Ocak 2021’de kullanıma hazır hale gelmesi beklenen Libra projesi İsviçre’deki finans regülatörünün onayına sunulacak. Bu yasal sürecin sorunsuz bir şekilde tamamlanması halinde Libra projesi zamanla çeşitlenmeye başlayacak.

Facebook dolar dışındaki itibari paraları da kullanma fikrini tamamen rafa kaldırmış değil. Şirket bu nedenle  ocak ayında sadece dolar ile desteklenen sabitcoini piyasaya sürmeyi; bunu yaparken birkaç farklı itibari parayla desteklenen sabitcoin fikrini geliştirmeye devam etmeyi planlıyor.

Facebook’un geçen yılın yaz mevsiminde tanıttığı Libra projesi günümüzde 27 farklı ortak tarafından birlikte geliştiriliyor. Bunların arasında Uber, Spotify, Andreessen Horowitz gibi devler yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!