Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook’un Librasını Takip Edecek Firma, 23 Milyon Dolarlık Yatırım Aldı

Kripto para sektörünün en önemli analiz ve araştırma firmalarından birisi olarak gösterilen Elliptic, yaptığı açıklama ile 23 milyon dolarlık bir yeni yatırım aldığını açıkladı. Son dönemde kripto para ağlarındaki para transferlerini takip eden firma, bu yönüyle de aslında global çapta regülasyon konusunda önemli bir sürecin bir parçası haline gelmişti.

Finansal kurumlara kripto para sektörü konusunda güvenilir ve başarılı bir hizmet verme amacını taşıyan Elliptic’den yapılan açıklamada, şirketin hizmet konusunda ana ilkesinin de kripto para para transferi takibi olduğu belirtildi. Bu sayede, yasa dışı ve diğer konular ile ilgili olarak yapılan para transferlerini saptamayı amaçlayan firma, regülatör ve finansal kurumlara yardımcı olma amacını taşıyor.

Vergi kaçırma, terör finansmanı ve kara para aklama gibi işlerde kripto paraların kullanım oranlarını en aza indirmek için çalışan firma, aynı zamanda son dönemde sektörü çok ciddi oranda domine eden Facebook’un kripto parası Libra ile ilgili olarak da benzer bir hizmet verecek.

Bu yatırım turunda elde edilen fonların büyük bir kısmının da Japonya’nın en dev finansal kurumlarından birisi olan SBI Group’dan geldiği de, yapılan açıklamada yer alan bir detay olarak dikkat çekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment