Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fantom Ekosistemindeki Borsa Alıcı Bulamazsa Kapanacak: Token Fiyatı Çakıldı!

Fantom (FTM) ekosistemindeki merkeziyetsiz borsa (DEX) SpiritSwap, Multichain (MULTI) üzerinde yaşanan hack vakası nedeniyle projenin fonlarının tükendiğini ve iflas bayrağını çekmeye yakın olduklarını açıkladı.

Multichain özelinde yaşanan şüpheli para çıkışları ve CEO’nun Çin’de tutuklanması Fantom ekosismindeki merkeziyetsiz borsa SpiritSwap’ı vurdu. Bir SpiritSwap yetkilisi 9 Ağustos günü Discord üzerinden yaptığı açıklamada, Multichain’de yaşanan hack saldırısından etkilenen projenin fonlarının tükendiğini ve projeyi teslim edecek yeni bir ekip arandığını belirtti. Yetkili, projeyi devralacak yeni bir ekip bulunamaması durumunda SpiritSwap’ın 1 Eylül tarihinde otomatik olarak kapanacağını beyan etti.

Yetkili tarafından yapılan açıklamada, Multichain özelinde yaşanan hack vakasının fonları eritmesiyle birlikte günlük operasyonlarını devam ettiremeyecekleri şu ifadeler ile açıklandı:

Bu son iki yılda, dayanıklılığımızı, kararlılığımızı ve misyonumuza olan bağlılığımızı sınayan zorluklarla karşılaştık. Birçok kişinin Fantom’dan çıkmayı tercih ettiği ayı piyasalarının fırtınalarını izledik, hacmi artırmak, tüccarları elde tutmak, ortaklıklarla yenilikler getirmek ve gelişen bir topluluk sağlamak için cesurca mücadele ettik. Ancak, son zamanlarda yaşananlar devam etme kabiliyetimizi zora soktu. Talihsiz Multichain saldırısı hazinemizi boşalttı ve düzenli geliştirme maliyetinden ağ giderlerine kadar günlük operasyonlarımızın temel yönlerini finanse edecek araçlardan yoksun bıraktı.

Duyurunun ardından projenin yerel token’ı SPIRIT, kısa süre içerisinde %35‘in üzerinde değer kaybederek 0,00126 dolar seviyesinden 0,000786 dolara kadar düştü. SPIRIT, yazım esnasında 0,000791 dolardan işlem görüyor.

Temmuz ayının başında Multichain’in Fantom köprüsünde 130 milyon dolardan fazla bir hack yaşanmış ve peşi sıra gelen kötü haberler topluluğu bir kaos ortamına sürüklemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!