Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’den Kripto Borsası CEO’suna Tutuklama: Kullanıcıların Milyonlarca Parasını Çaldı!

Güney Kore’de faaliyet gösteren kripto para borsası Bitsonic’in CEO’su Jinwook Shin, 7,5 milyon dolarlık yatırımcı varlığını çalma suçundan tutuklandı.

Yerel bir ajansın 8 Ağustos tarihinde yayınladığı habere göre 2021 yılında başlatılan soruşturma kapsamında Jinwook Shin, 7,5 milyon dolarlık yatırımcı varlığı çaldığı ve piyasa manipülasyonu yaptığı suçlamalarıyla gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Savcılık Shin’in bahsi geçen hırsızlığı, 2019 yılının başından 2021 yılının mayıs ayına kadar Bitsonic’teki kripto para birimlerinin fiyatlarını ve hacimlerini manipüle ederek gerçekleştirdiğini açıkladı. Shin’in manipülasyon faaliyetlerini yürütmek için Singapur’da bir paravan şirket açtığı da belirtildi. CEO’nun bu şirketi fonlamak için kendi kripto para birimini ihraç ettiği de verilen bilgiler arasında yer aldı.

Mahkemede ayrıca 2021’de likidite sorunları ile yüzleşen ve para çekme işlemlerini kapatan borsanın bu dönemde de yeni müşterilere kripto satışı yaptığı öne sürüldü.

Güney Kore Savcılığı, konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Bay Shin, bir kripto para borsası yönetimi ve kripto para ihraççılığından elde ettiği gücü sömürerek borsanın sistemini manipüle etti ve kendi kripto parasının değerini yapay olarak artırmaya çalıştı.

Mahkeme Shin’in tutuklu yargılanmasına karar verirken borsanın başkan yardımcısı Bay A ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!