Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan: Paypal Stablecoin’i Ethereum’u Tetikler!

Yatırım bankacılığı devi JPMorgan, ünlü ödeme hizmetleri şirketi PayPal tarafından piyasaya sürülen stablecoin’in Ethereum (ETH) ağına pozitif etkileri olacağını öne sürdü.

JPMorgan analistlerinden Nikolaos Panigirtzoglou The Block’a verdiği demeçte, PayPal’ın ihraç ettiği PYUSD’nin Ethereum ağ etkinliğini yukarı yönlü tetikleyebileceğini belirtti. Analist, bu hamlenin Ethereum’un bir stablecoin ve merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu olarak faaliyet kapsamlarının geliştirilebileceğini söyledi.

Panigirtzoglou’nun görüşlerine göre PYUSD’nin Ethereum ağında piyasaya sürülmesi diğer kurumsal şirketlerin de stablecoin çıkarmaları halinde blockchain olarak Ethereum’u veya katman-2 (L2) ağlarını seçmeleri konusunda teşvik edici olabilir.

Ayrıca PYUSD’nin Binance ismiyle üretilen ve basımı durdurulmuş stablecoin Binance USD’den (BUSD) geriye kalan 20 milyar dolarlık pazar boşluğunu doldurma yeteneği bulunduğuna dikkat çeken analist, bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda Binance Smart Chain’den (BSC) Ethereum ağına bir toplam kilitli varlık (TVL) değeri transferine neden olabileceğinin altını çizdi.

JPMorgan analistleri, PayPal’in bu sektöre girmesinin geleneksel finans ve DeFi arasındaki sinerjiyi artıracağını söylerken ABD’deki stablecoin regülasyonlarının henüz tamamlanmadığını ve ileride değişebileceğini de vurguladı.

Ödeme sistemleri devi PayPal, PYUSD’yi 7 Ağustos tarihinde Ethereum ağı üzerinde piyasaya sürmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!