Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fantom (FTM) Düşüşe Rağmen Toplam Kilitli Varlık (TVL) Değerinde Rekor Kırdı

Akıllı sözleşmeler için güvenli bir sanal makine sunan blockchain platformu Fantom (FTM), DeFi ekosisteminde toplam kilitli varlık (TVL) değerinde son bir ayda %170 artış göstererek üçüncü sıraya yükseldi.

Kripto para piyasalarında yaşanan olumsuz gidişat DeFi ekosisteminde bulunan blockchain’lerin TVL değerinde düşüş yaşamasına sebep oldu. DefiLlama verilerine göre TVL değerinde birçok blockchain değer kaybederken son bir ayda %170 değer kazanan Fantom rakipleri Solana (SOL), Avalanche (AVAX) ve Binance Smart Chain’i (BSC) geride bıraktı.

DeFi ekosistemi TVL değeri sıralamasında sektör lideri Ethereum (ETH) bünyesinde barındırdığı 415 protokol ile 116.71 milyar dolar TVL değerine sahip bulunuyor. Geçtiğimiz yılın son aylarında yükselişe geçen Terra (LUNA) sadece 17 DeFi protokolü bulundurmasına rağmen 16.54 milyar dolar TVL değeri ile ikinci sırada yer alıyor. Altyapısında 129 DeFi protokolüne ev sahipliği yapan Fantom ise gösterdiği performans ile 12.23 milyar dolar TVL değerine ulaştı ve Binance Smart Chain’i geride bırakarak üçüncü sıraya yükseldi. Fantom ayrıca bu yükseliş ile TVL değeri olarak ağ tarihinde tüm zamanların en yüksek değerine (ATH) ulaştı.

Fantom’ın TVL değerinde yaşanan yükselişin temel sebeplerinden birisi olarak, blockchain’inde bulunan DeFi protokolleri ile rakiplerine göre daha yüksek APR oranları sunması gösteriliyor. Bu sayede yatırımcılar Fantom blockchain’ine kilitledikleri varlıkları ile yüksek pasif kazançlar elde edebiliyorlar.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içinde %6,5 değer kaybeden Fantom, 2.05 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!