Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FATF Başkanı Libra Konusunda Yatırımcıları Uyardı!

1989 yılında G-7 ülkeleri tarafından kurulan küresel kara para aklamayı önleme kurumu Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Gücü (FATF) Başkanı yeni yaptığı bir açıklamada sosyal medya devi Facebook’un planlanan Libra kripto para biriminin inceleme altında olduğunu duyurdu.

Reuters’e konuşan Xiangmin Liu, açıklamasının devamında Libra  projesi dahilinde önemli riskler varsa bunların anında giderilmesi gerektiğine değindi. Liu, Libra’nın yasa dışı kripto para birimi kullanımını arttırabileceğini ima ederek, zaten halihazırda ”hızlı” bir şekilde yayılan bu davranışın durdurulması gerektiğini belirtti.

”Sanal para birimleri tarafınsan sunulan anonimlik özelliği ciddi suçlular tarafından sıklıkla kullanılmakta. Kolluk kuvvetlerinin bunların sadece bir kısmını yani buz dağının görünen kısmını tespit edebildiğini göz önünde bulunduracak olursak, söz konusu aktivitelerin tahmin edilenden çok daha hızlı büyüdüğü görülebilir.”

Temmuz ayında FATF’nin başına geçen Liu, kripto para işlemlerinin hacimlerinin ve hızının inanılmaz arttığını ve bu yüzden regülatörlerin samanlıkta iğne aramaktan öteye geçemediklerini itiraf etti. Libra konusunda da uyarılarda bulunan Başkan, gerekli şartların yerine getirilmesi gerektiğini ve aksi bir durumda Libra’nın piyasaya çıkamayacağını da ima etti.

Libra şu an için regülatörlerin baskısı altında ve Facebook bu baskıyı azaltmak için birden çok lobicilik firması ile de anlaşmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment