Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’de Bakanlık Müsteşarından Bitcoin ve Libra Yorumu

ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarı, Facebook’un Libra adlı dijital para projesi ve çeşitli kripto paralar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İsviçre’deki bir etkinlikte konuşan müsteşar, kripto paraların ABD’deki durumları hakkında genel bir değerlendirme yaptı.

Regülasyonlar

Müsteşar Sigal Mandelker, Facebook’un dijital para projesi hakkında yaptığı açıklamalarda şirketin AML/KYC yasalarına uyması gerektiğini hatırlattı.

Öyle ki Mandelker’in açıklamalarına göre özellikle kripto paraların, olabilecek en yüksek AML/KYC standartlarına uymaları gerektiğini düşünüyor. Kendisi bunun Bitcoin için de Libra için de geçerli olduğunu belirtiyor ve şu yorumu yapıyor:

”İster Bitcoin, ister Ethereum, ister Libra olsun bu durum her türlü şirket için geçerli. Şirketin kuruluşundan itibaren para aklama ve terörizm finansmanı karşıtı politikalar hazırlamanız lazım.”

Hazine Bakanlığı Müsteşarı tarafından yapılan bu açıklamar, ABD’deki regülatörlerin Facebook’un Libra projesini olabildiğince detaylı bir şekilde inceleyeceklerinin bir göstergesi olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment