Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Suudi Arabistan’dan Dijital Para Hamlesi

Suudi Arabistan’daki yetkililer bir süredir yürüttükleri dijital para denemelerini bu yılın sonunda bitirmeyi ve önümüzdeki yıllarda aktif bir şekilde dijital para kullanmaya başlamayı hedefliyorlar.

Suudi Arabistan Merkez Bankası’nın üst düzey yöneticisinden yapılan açıklamaya göre ülke bir süredir sürdürdüğü deneme sürecinden gayet memnun durumda.

Dijital Paraya Geçiş

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri merkez bankaları bu yılın başında Aber adlı bir dijital para projesi geliştirmeye başladılar.

Bu projenin amacı bu iki ülke arasındaki para işlemlerini kolaylaştırmak ve ülkeden ülkeye gönderilen işlemleri çok daha ucuz bir şekilde tamamlamaktı.

Suudi Arabistan Merkez Bankası Banka İşlemleri Müdür Yardımcısı Hisham Al-Hogail tarafından yapılan açıklamalara göre Suudi Arabistan bu projenin denemelerini yıl sonunda bitirmeyi hedefliyor. Bu projenin tamamlanmasıyla birlikte bu iki ülke arasındaki para işlemleri eskisine kıyasla çok daha verimli bir şekilde tamamlanabilecek.

Al-Hogail tarafından yapılan açıklamalara göre Suudi Arabistan bu dijital para projesini yalnızca Birleşik Arap Emirlikleri ile değil diğer ülkelerle de kullanmak istiyor. Kendisinin açıklaması şu şekilde:

”Suudi Arabistan Merkez Bankası, Birleşik Arap Emirlikleri’nin ardından daha farklı ülkelerle de kripto para kullanacak.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment