Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FBI Milyon Dolar Çalan Kripto Para Yöneticisini Tutukladı

ABD’deki yetkililer, yönettiği şirketten toplamda 1 milyon dolardan fazla değerde para çaldığı iddiasıyla Rikesh Thapa adlı bir şahsı tutukladılar.

ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre Rikesh Thapa’nın kurucu ortaklığını ve CTO’luğunu yaptığı Blockparty’den 1 milyon dolardan fazla para çaldığından şüpheleniliyor.

İddialara göre Thapa’nın çaltığı paranın bir kısmı itibari, bir kısmı ise kripto para cinsindendi. Çalınan paralar arasında 10’dan fazla bitcoin (BTC) olduğu belirtiliyor.

Bazı kripto para şirketleri, geleneksel bankacılık hizmetlerinden yararlanamadıkları için şirkete ait olan paralar, kişisel banka hesaplarında tutulabiliyor. İddiaya göre Thapa da Blockparty’ye ait olan paraları bu şekilde çaldı.

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Thapa, çaldığı parayı “gece kulüplerinde, seyahatlerde ve giyim harcamalarında” kullandı. Thapa’nın bu suçları Aralık 2017-Eylül 2019 tarihlerinde işlediği belirtiliyor.

LinkedIn profilinde yer alan bilgilere göre Thapa, Blockparty’den Aralık 2019 tarihinde ayrılıp, daha sonra VerdeBlocks adlı başka bir şirket kurdu.

Thapa, suçlu bulunması halinde maksimum 20 yıl hapis cezası ile karşı karşıya.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!