Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FC Barcelona Kendi Taraftar Tokenını Çıkarıyor

Dünyanın en büyük spor kulüplerinden biri olan FC Barcelona, önümüzdeki aylarda kendi taraftar tokenını kullanabilir.

Yeni Token Geliyor

Dünya genelinde 300 milyondan fazla taraftarı bulunan FC Barcelona, Chiliz ile yaptığı anlaşma sonucunda kendi taraftar tokenını çıkarmaya karar verdi. Chiliz CEO’su Alexandre Dreyfus’un açıklamalarına göre FC Barcelona’nın bu kararı vermesi tam tamına 17 ay sürdü. Ancak FC Barcelona Yönetim Kurulu nihayet kendi taraftar tokenını çıkarma kararı aldı.

FC Barcelona Yönetim Kurulu Üyesi Josep Pont, alınan bu karar hakkında şu yorumu yapıyor:

Bu anlaşma sayesinde taraftarlarımıza daha yakın olabilmek için çok daha yenilikçi pazarlama stratejileri izleyecek, özellikle dijital dünyadaki ortaklıklarımızda çok daha aktif bir şekilde faaliyet göstereceğiz.

Chiliz günümüzde Galatasaray, Juventus, Paris Saint-Germain gibi kulüplerin de taraftar tokenlarını geliştiriyor. FC Barcelona’nın taraftar tokenı da yapısal olarak diğer kulüplerinkinden çok farklı olmayacak gibi görünüyor.

The Block tarafından aktarılan bilgilere göre her bir FC Barcelona tokenının fiyatı 2 euro olacak. Bu taraftar tokenının toplam arzının ise 40 milyon adet olması planlanıyor. FC Barcelona taraftarları bu tokenları Socios ve Chiliz uygulamalarından satın alabilecekler.

Bu tokenı alan taraftarlar tıpkı diğer kulüplerde olduğu gibi FC Barcelona’nın belli başlı kararlarında söz sahibi olabilecekler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment