Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vadeli Ethereum İşlemlerine İlgi Artıyor

Dünyanın en büyük ikinci kripto parası olan Ethereum (ETH) geçtiğimiz son birkaç gün içerisinde yüzde 15’ten fazla değer kazandı. ETH fiyatındaki bu hareketlilik sürerken vadeli ETH işlemlerine olan ilgi de ciddi anlamda artış gösterdi.

Ethereum’un 7 günlük grafiği

Piyasa Büyüyor

Skew tarafından aktarılan bilgilere göre vadeli ETH işlemleri piyasasında büyük bir hareketlilik söz konusu. Vadeli işlem yatırımcıları son günlerde yaşanan gelişmelerin ardından çok daha yoğun bir şekilde ETH işlemi yapıyorlar.

Yukarıdaki grafikte de görülebileceği üzere ETH piyasasındaki açık sözleşmelerin sayısında kayda değer bir artış var. Bunun yanı sıra vadeli ETH işlemlerinin günlük hacminde de ciddi bir artış söz konusu.

Geleceği Parlak

Vadeli Ethereum işlem piyasasının geleceği epey parlak olabilir. ABD’deki Emtia Vadeli İşlem Ticareti Sözleşmeleri Komisyonu (CFTC) Başkanı Heath Terbert geçtiğimiz haftalarda bu konuyla ilgili bazı açıklamalar yapmıştı.

ETH’nin bir emtia olarak değerlendirildiğini söyleyen Terbert vadeli ETH pazarının hızlı bir şekilde büyüdüğünden bahsetti. Terbert bunun ardından vadeli ETH işlemlerini yakın gelecekte ABD’de de görebileceğimizi söyledi. Kripto para şirketleri ABD’de herhangi bir yasal sorunla karşılaşmadan ETH sözleşmeleri açabilirlerse bu vadeli ETH pazarının ciddi anlamda büyümesini sağlayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment