Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FCA’in Yeni Başkanı Göreve Gelmeden Kriptoyu Hedef Aldı: Sert Düzenlemeler

İngiltere Finansal Hizmetler Otoritesi (FCA) yeni Başkanı Ashley Alder, kripto para birimlerinin kara para aklamaya kolaylaştırdığını öne sürdü.

Financial Times’ın (FT) 15 Aralık tarihli haberine göre yeni FCA Başkanı Ashley Alder bir Hazine Komitesi toplantısında yaptığı konuşmada, kripto para sektörüne dair regülasyonların sertleştirilmesi gerektiğini savundu. Alder, kripto para birimlerinin kara para aklamayı kolaylaştırdığını ve hukuki olarak çoğunluğunun kaçamak yapılara sahip olduklarını öne sürdü. Yeni başkan, İngiltere’de kripto faaliyet lisansı almanın artık çok daha zor olacağının altını çizdi.

Alder, FTX veya diğer herhangi bir firmanın hukuki açıdan kasıtlı olarak karmaşık yapıda olduklarını, birbirleri ile potansiyel çıkar çatışmasına sebep oldukları için ayrı tutulmuş birden çok hizmeti bünyelerinde birleştirdiklerini belirtti. Yeni başkan bu faktörlerin kripto para şirketlerini riskli bir noktada konumlandırdığını ileri sürdü.

Alder, mevcutta FCA’in tüketiciler için yeterli koruma sağlayamadığına dair bir algı olduğunun farkında olduğunu ifade etti. Yeni başkan görevine resmi olarak başladıktan sonra birkaç günün sadece geri dönüş destekleme çabalarına harcayacağının altını çizdi.

Alder vizyonunun, İngiltere hükümetinin ülkeyi kripto para merkezi yapma vizyonu ile çelişip çelişmediği hakkında bir yorumda bulunmadı.

Öte yandan önümüzdeki Şubat ayında FCA’deki görevine başlayacak olan ve şu anda Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu Başkanı olarak görevi yapan Alder, İngiltere sermaye piyasalarına ve hesap verilebilirlik yapılarına hakim olmadığı için yoğun eleştirilere maruz kaldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!