Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hangisinin Çöküşü Daha Pahalıya Patladı! Terra (LUNA) Mı? FTX Mi?

Terra (LUNA), Celsius Network (CEL) ve Three Arrow Capital (3AC) iflasları, kripto para piyasasına FTX çöküşünden daha fazla zarar verdi.

On-chain analiz platformu Chainalysis tarafından sunulan bir rapora göre kripto para piyasası FTX iflasından ziyade Terra, Celsius ve 3AC çöküşlerinden daha fazla etkilendi. Rapor, mevcut ayı piyasasında diğer çöküşlerin yanı sıra kripto paraları özellikle en çok yıpratan olayın Terra’nın algoritmik stablecoin’i TerraUSD’nin (UST) çöküşü olduğu belirtildi. Söz konusu raporun hazırlanma metodolojinde, 2022 yılı boyunca gerçekleşen kazanç ve kayıpların ortalaması yönünde yapılan analizler rol oynadı.

Zarar verilerine bakıldığında Terra çöküşünün yatırımcıları 20,5 milyar dolar zarara uğrattığı görülürken bu zincirleme çöküşün bir parçası olarak Celsius ve 3AC iflaslarının ise 33 milyar dolar zarara neden olduğu ortaya kondu. Diğer yandan FTX iflası kripto para piyasasına sadece 9 milyar dolarlık bir hasar verdi.

Raporda, her ne kadar genel piyasaya bakıldığında durumun bu şekilde olduğuna dikkat çekilse de FTX iflasının bir kesim için kişisel olarak en zarar verici olay olduğu yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!