Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Bahamalar CEO’su İflastan Önce Yetkilileri Uyardı: SBF Müşteri Fonlarını Çekiyor!

İflas eden FTX’in Bahamalar’da bulunan şirketinin yetkilisi Ryan Salame’ın, borsa iflas etmeden 2 gün önce Bahamalar polisine Alameda Research aracılığıyla müşteri fonlarının çekildiğini söylediği ortaya çıktı.

Bahamalar mahkemesi tarafından 14 Aralık tarihinde yayınlanan mahkeme kayıtlarına göre FTX’in Bahamalar’daki şirketi FTX Digital Markets eski eş CEO’su Ryan Salame, 9 Kasım tarihinde Bahamalar Menkul Kıymetler Komisyonu’na (SCB) FTX’in müşteri fonlarını Alameda Research’e gönderdiğini bildirdi.

Salame, SCB’ye yazdığı notta FTX bünyesinde tutulan müşteri varlıklarının Alameda’ya devredildiğini belirtti. Bu varlık aktarımının yapılabileceği şifrenin yalnızca üç kişide bulunduğunu belirten Salame, bu yetkiye sahip olan kişilerin Sam Bankman-Fried, Nishad Singh ve Gary Wang olduğunu söyledi.

Bunun üzerine SCB Direktörü Christina Rolle, aldıkları bilgi üzerine Bahamalar Kraliyet Polis Gücü ile iletişime geçti. SCB 10 Kasım tarihinde, FTX Digital’in varlıklarını dondurdu, lisanslarını askıya aldı ve şirketin varlıklarını korumaya almak için Bahama Yüksek Mahkemesi tarafından bir tasfiye memuru atandı. Salame ve SCB arasında yaşanan bu durum, FTX yöneticilerinden birinin yetkililere olan yardımının bilinen ilk örneği olma özelliğini taşıyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) geçtiğimiz günlerde paylaştığı bir dava dosyasında, SBF’i resmen dolandırıcılıkla suçlamış ve SBF’in Alameda veri tabanı dahil olmak üzere tüm detaylı kayıtlara her zaman erişiminin olduğunu öne sürmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!