Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yatırım Devinden Bitcoin Fiyatı İçin 2023 Tahminleri: Boğanın Fitili Ateşlenecek!

Yönetimi altında 82 milyar dolar varlık bulunan Vaneck, Bitcoin (BTC) ve kripto paralar için 2023 tahminlerini paylaştı. Yatırım devi öngörüleri arasında Bitcoin’in ilk çeyrekte dibi bulacağına ardından yılın ikinci yarısında bir boğa koşusuna başlayacağına yer verdi.

VanEck Dijital Varlıklar Araştırma Başkanı Matthew Sigel yakın tarihte yayınlanan bir raporda, Bitcoin ve kripto paralar için 2023 yılına yönelik tahminlerde bulundu. Sigel raporda, Bitcoin’in henüz dip seviyeleri görmediğini söyledi. En geç 2023’ün ilk çeyreğine kadar 10-12 bin dolar bandına bir geri çekilme bekleyen Sigel, bu teorisi için sebepler de sundu. Raporda, bu düşüş beklentisinin gerekçesi olarak devam eden makroekonomik sıkılaşma ve birkaç büyük madencilik şirketinin iflasın eşiğinde olması öne sürüldü.

Bitcoin, kripto kışının dip noktasını işaret edecek olan madenci iflasları dalgasının ortasında en geç 1.çeyrekte 10.000-12.000 doları test edecek.

Yaşanacak bu düşüşün ardından Bitcoin’in 2023 yılının ikinci yarısında tekrardan 30.000 dolara yükselmesini bekleyen Sigel’e göre yükselişi düşük enflasyon, UkraynaRusya arasında sağlanacak bir ateşkes ve makroekonomik para arzının güçlenmesi tetikleyecek ve bu durum yeni boğa piyasasının fitilini ateşleyecek. Sigel ayrıca petrol ihraç eden bir ülkenin Bitcoin’i egemen varlık fonuna ekleyeceğine dair düşüncelerini sözlerine ekledi.

Öte yandan VanEck cephesi bunlara ek olarak,  Brezilya’nın dünyanın en kripto dostu ülkelerinden biri haline geleceğini ve devlet borç tekliflerinin bir kısmını blokzincirinde tokenize edeceğini, Ripple’ın (XRP) ABD’deki Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) davasını kaybedeceğini ve Ethereum’un (ETH) Beacon Chain güncellemesiyle para çekmeyi mümkün kılacağını öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!