Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alameda’ya BitGo Engeli: İflastan Önce 3.000 Wrapped Bitcoin Çekmeye Çalıştı

Dijital varlık saklama kuruluşu BitGo’nun CEO’su Mike Belshe, Alameda Research’ün iflas başvurusundan önce 3.000 Wrapped Bitcoin’i (wBTC) kurtarmaya çalıştığını açıkladı.

Kripto para araştırmacısı Chris Blec tarafından 14 Aralık‘ta düzenlenen bir Twitter yayınında konuşan Mike Belshe, Alameda iflasının perde arkasına dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Belshe, ismini vermediği bir Alameda yöneticisinin iflastan kısa süre önce BitGo‘da bulunan 3.000 wBTC‘yi çekme talebinde bulunduğunu fakat güvenlik adımlarını geçemediği için BitGo’nun bu talebi geri çevirdiğini ifade etti.

Alameda tarafından gelen temsilci, Bitgo’nun güvenlik doğrulama sürecini geçemedi. Ayrıca wBTC işlem sürecinin nasıl işlediğini bilmiyor gibi duruyordu. Bizde net bir şekilde onu geri çevirdik ve hayır dedik.

Talebi geri çeviren BitGo ekibinin işlemi beklemeye aldığını belirten Belshe, bu bekleme süreci devam ederken Alameda’nın iflas başvurusunun geldiğini de ifadelerine ekledi. CEO’nun açıklamalarına göre söz konusu varlıklar halen daha BitGo’nun kontrol panelinde “işleniyor” olarak saklı tutuluyor ve iflas kayyumları bu konuyu ele alana kadar o şekilde durmaya devam edecek.

Belshe tarafından öne sürülen bu hikaye Etherscan verileri ile teyit edildi. 3.000 BTC karşılığında 3.000 wBTC almaya çalışan Alameda yetkilisinin kim olduğu ve Sam Bankman-Fried’in konudan haberinin olup olmadığı ise bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!