Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FD7’dan Cardano ve Polkadot İçin 250 Milyon Dolarlık Destek

Dubai merkezli kripto para yatırım şirketi FD7 Ventures, Polkadot ve Cardano projelerine destek vereceğini açıkladı. Şirketin fon için ayırdığı bütçe 250 milyon dolar.

FD7 Ventures, Polkadot ve Cardano projeleri için duyurduğu destekle Hindistan’ın Bangalor şehrine doğru genişlemeyi hedefliyor. Mühendislik alanındaki çalışmalarıyla FD7 Ventures’ın dikkatini çeken Bangalor, şirketin büyüme stratejisinin bir parçası. 

FD7 Ventures, yıl içerisinde Cardano ve Polkadot ekosisteminde yer alan 50 farklı şirkete şirket başı 1-5 milyon dolar yatırım yapacak. Bunların yüzde 30‘u, 5 ile 20 milyon dolar arasında değişen ikincil yatırımdan yararlanabilecek.

Hindistan yeni projeler için bir avantaj

FD7 genel müdürü Prakash Chand, Hindistan Teknoloji Enstitüsünün (IIT) mühendislik alanında yetenekli kişiler ortaya çıkardığını ifade ediyor. FD7’nin Bangalor şehrinde konumlanacak olması, IIT’nin Polkadot ve Cardano projeleri için yetiştirdiği mühendislerle birlikte avantaj olarak yorumlanıyor. Duyuruda, IIT’den çıkan yetenekli mühendisler arasında; Alphabet Inc. CEO’su Sundar Pichai, Sun Microsystems’in kurucu ortağı Vinod Khosla, SoftBank eski başkanı Nikesh Aror gibi isimler gösteriliyor.

Ünlü isimlerle NFT planları var

FD7 Ventures, NFT projelerindeki yükselişe istinaden ADA ve DOT ekosistemleri üzerine geliştirilen projeler için yatırım fırsatı arıyor. Genel müdür Chand, Polkadot ağında faaliyet gösteren Bondly Finance’i örnek göstererek “YouTuber Logan Paul, Bondly’de sadece 24 saat içinde 5 milyon doları aşkın NFT sattı. NFT’lerin artan kullanım alanı, bu tokenların yatırım yapmaya değer olduğunu gösteriyor.” dedi.

Chand, aynı zamanda Bollywood ünlüleri ve tanınmış kriket oyuncularıyla çeşitli NFT çalışmaları yapmayı planladıklarını söyledi.

Şirket ADA ve DOT için Bitcoin sattı

FD7, 26 Şubat’ta 750 milyon dolar değerinde Bitcoin satarak ADA ve DOT alacağını duyurdu. Şirket, Polkadot ve Cardano’nun gelecekte Bitcoin’i geride bırakacağına inanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!