Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether’a Şantaj: 500 Bitcoin İstiyorlar

USDT’nin üreticisi Tether, kamuya yaptığı açıklamalarda şantaja uğradığını ve şirketten 500 Bitcoin (BTC) istendiğini duyurdu. Şirket, sosyal medyada  Tether’a ait olduğu iddia edilerek yayılan bazı belgelerin sahte olduğunu ifade etti.

Tether, sosyal medyada yayılmaya başlamış bazı belgeler hakkında açıklama yaptı. Bu belgelerin, Tether yönetimi ile şirketin Bahamalar’daki bankası olan Deltec Bank arasındaki mailleşmelerden oluştuğu iddia ediliyor.

Rezerv belirsizliği sürüyor

“Sızdırıldığı” iddia edilen mailler, 2020’ye aitmiş gibi görünüyor. Tether ve Deltec Bank arasındaki bu maillerin, şirketin işleyişine dair birçok yeni bilgiyi açığa çıkardığı dile getiriliyor.

Mailleşmelerden birinde, USDT’nin Amerikan doları ile birebir olacak şekilde desteklenmediği bilgisi yer alıyor. Sözde bir Tether çalışanıyla Deltec Bank arasında geçen konuşmada, USDT rezervinin bir kısmının kripto paralarla’ desteklendiği ifadesine yer veriliyor.

tether-mail-bir

Şantaja uğradığını açıkladı

Tether yönetimi, gitgide daha çok atıf alan bu belgeler hakkında açıklama yaptı. Sızdırıldığı iddia edilen belgelerin “sahte olduğu” belirtildi.

Tether, belgelerin yayıldığı sıralarda bir şantaj mesajı aldığını duyurdu. Şantajı yapan kişi(ler), şirketten 500 Bitcoin (yaklaşık 23 milyon dolar) talep ediyor. Ödemenin yapılmaması halinde, “Bitcoin ekosistemine zarar verebilecek” bazı belgelerin ifşa edileceği söyleniyor.

tether-santaj

Bu tehdidin ne kadar ciddi olduğunun henüz bilinmediğini belirten Tether, kendisinden talep edilen ödemeyi “yapmayacağını” açıkladı. Şirket, yaşanan olayın polise bildirildiğini duyurdu.

USDT’nin piyasa değeri bir yıl içerisinde 2 milyar dolardan 35 milyar dolara çıktı. New York Başsavcılığı, geçen hafta Tether ve Bitfinex hakkında yürütülen soruşturmada uzlaşmaya varıldığını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!