Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FDIC’ten Kripto Dostu Cross River Bank’a “Rıza Emri!”

Kripto para dostu Cross River Bank, güvensiz uygulama prosedürleri nedeniyle ABD Federal Sigorta Mevduat Kurumu’nun (FDIC) hedefine girdi.

Cross River Bank, güvensiz veya sağlam olmayan bankacılık uygulamaları nedeniyle FDIC’den rıza emri aldı. Yayınlanan 34 sayfalık rıza emrinde çok açık bir ifadeye yer vermeyen yetkililer, bankanın geçmiş dönemdeki iç işleyişini hedef aldı.

Rıza emri her ne kadar bir mahkeme kararı niteliği taşısa da bazı durumlarda bir vakayı duruşmayı beklemeden çözmek için de kullanılabiliyor. Ayrıca rıza emri bir idari kurum tarafından bir yasa veya yönetmeliği ihlal eden bir kuruma direkt olarak yaptırım uygulamak için de kullanılabiliyor. Belgenin detaylarında yer alan şu ifadeler dikkat çekti:

FDIC konuyu değerlendirdi ve bankanın iç kontrolleri, bilgi sistemlerini ve ihtiyatlı kredi uygulamalarının mevcut düzenlemelere uyumuyla ilgili güvenli olmayan veya sağlam olmayan bankacılık uygulamalarına girdiğini ne kabul ne de inkar ettiğini belirledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cross River Bank sözcüsü, kararın iki yıl önceki bir uygulama prosedürünü hedef aldığını ve bankanın kredi verme süreçleriyle ilgili standart bir incelemenin sonucu olduğunu dile getirdi. Ayrıca, mevcut Fintech ortaklıklarıyla veya şu anda onlara ortaklaşa sunulan kredi ürünlerine bu karar çerçevesinde herhangi bir sınırlama getirilmediği vurgulandı:

İncelemeden önce iyileştirilmesi gereken alanları tespit etmiştik ve inceleme diğerlerini de tespit etti. O zamandan bu yana proaktif bir şekilde adil kredilendirme ve diğer programlarımızda teknoloji ve personel yatırımları da dahil olmak üzere önemli iyileştirmeler yaptık. Şu anda bu iyileştirmelerin birçoğu tamamlandı ya da önümüzdeki aylarda tamamlanacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!