Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mastercard Kripto İçin Harekete Geçti: 4 Altcoin İle İş Birliği

Ödeme hizmetleri devi Mastercard kripto para ekosistemine yeni standartlar getirme yolunda ile 4 altcoin ile iş birliği içerisinde olduğunu duyurdu.

Mastercard 28 Nisan tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı açıklamada, kripto para sektöründe faaliyet gösteren tüketicilerin, işletmelerin ve hükümetlerin güvenini tesis etmek adına Crypto Credential adını verdiği yeni standartlar üzerinde çalıştığını duyurdu. Ödeme devinin projeyi Aptos Labs (APT), Ava Labs (AVAX), Polygon Labs (MATIC) ve The Solana Foundation (SOL) ile birlikte yürüttüğü belirtildi.

Farklı İhtiyaçlara Farklı Doğrulama Seviyeleri

Mastercard’ın Kripto ve Blockchain Başkanı Raj Dhamodharan konu hakkında yaptığı açıklamada, birçok kamu ve özel kurumun blockchainler üzerinde anlamlı uygulamalar geliştirdiğini ancak bu uygulamaların işlevsel ve ölçeklendirilebilir olabilmesi için çeşitli gerekliliklere ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Başkan, bir NFT alımında ihtiyaç duyulan doğrulama seviyesinin kripto para cüzdanlarından varlık almak veya aktarmak için ihtiyaç duyulan doğrulamadan büyük ölçüde farklı olduğuna dikkat çekti. Dhamodharan bu kapsamda, Crypto Credential’ın farklı senaryolarda farklı standartları sağlamasını amaçladıklarını ifade etti.

Ayrıca açıklamada, doğrulama standartlarının yanı sıra blockchain teknolojilerinin kullanımını kolaylaştırmaya yönelik cüzdan, isim ve öznitelik etiketlemesi gibi bazı yeniliklerin yanı sıra adres doğrulama ve sınır ötesi işlemlerin uyumluluğuna yönelik çalışmalarda bulunulacağı belirtildi.

Mastercard, doğrulama yöntemleri için blockchainler ile beraber çalışmalarını yürütürken ABD, Latin Amerika ve Karayipler arasında bir sınır ötesi ödeme koridoru oluşturma için de Bit2Me, Lirium, Mercado Bitcoin ve UpHold ile birlikte çalıştığını ifade etti.

Kripto Ödeme Kartı Programının Genişletmeyi Hedefliyor

Sektör içerisindeki faaliyet alanını genişleten ödeme devi, kripto para ödeme birimi programlarını da genişleteceğine dair ifadelerde bulundu. Başkan, dünya çapında birçok ortakları bulunduğunu ve genişlemeye devam ettiklerini ifade etti.

Dhamodharan, kriptoya güvenli bir şekilde erişim sağlamanın sundukları değer teklifinin bir parçası olduğuna dikkat çekerken iş birliği içerisinde bulundukları işletmeler arasında ayrım gütmediklerini ima ederken blockchain teknolojisinin gerçekten etkileyici olduğunu ve daha çok regüle paranın bu sektöre giriş yapacaklarını düşündüklerini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!