Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED 75 Baz Puan Faiz Artışı Gerçekleştirdi: Bitcoin’de Ne Yaşandı

ABD Merkez Bankası Fed, yaklaşık 2 hafta önce açıklanan enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde gelmesinin ardından 75 baz puan faiz artışı gerçekleştirdi.

Fed, TSİ dün 21.00’de %0,75’lik faiz artışı gerçekleştirdiğini açıkladı ve enflasyonun son 3 aydır beklentilerin üzerinde kalmasının ardından agresif faiz artışlarına devam etti. Ayrıca 27 Temmuz 21.30’da açıklama yapan Fed Başkanı Jarome Powell, şu ifadelere yer verdi:

ABD’nin şu anda bir resesyon içerisinde olduğunu düşünmüyorum. Artık kararları toplantıdan toplantıya alacağız. Büyük ihtimalle faiz artışlarının etkisi tam olarak hissedilmiyor. Bir sonraki toplantıda da beklenmedik büyük bir faiz artırımı yapabiliriz.

Birçok yorumcu ve analist, kripto para piyasasının 75 baz puanlık faiz artışı için piyasanın fiyatladığını belirtmişti. Bitcoin, açıklamanın ardından %10’a yakın bir yükseliş yaşadı.

Bitcoin Teknik Analiz

Faiz açıklamasının ardından %10’a yakın yükseliş performansı gösteren Bitcoin, yazım esnasında 23.000 dolar seviyelerinde bulunuyor. Saatlikte düşen trendini kıran Bitcoin, yükselişe geçmiş gibi görünüyor. Bitcoin’in yapacağı düzeltmenin 20600 dolar seviyesinin üzerinde kalması durumunda yeni “yüksek dip” yapmış olacak ve bu sayede yükselişe devam edecek denilebilir. Güncel direnç olarak 24300 dolar seviyeleri bulunurken güncel desteği ise 21500 dolar seviyeleridir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!