Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED Başkan Yardımcısı Kripto Paralar Hakkında Açıklamalarda Bulundu

FED başkan yardımcısı Lael Brainard, çarşamba günü gerçekleşen konferansta kripto paralara dair açıklamalarda bulundu.

FED başkan yardımcısı Lael Brainard, 7 Eylül tarihinde gerçekleşen ‘Clearing House ve Bank Policy Institute’ senelik olağan konferansında yaptığı konuşmasında kripto paralara ve stablecoinlere dair ilgi çekici açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalarda kripto para piyasanın, geleneksel piyasalar ile aynı risklere sahip olduğunu ancak bir takım alanlarda özel çözümler gerektiğinin altını çizdi.

Kripto finansal sisteminin geleneksel finanstan aşina olduğumuz tüm risklere sahip olduğunu gördük. Ancak kriptonun benzersiz özellikleri göz önüne alındığında, net düzenleyici önlemler oluşturmaya ihtiyaç vardır.

Mayıs ayında, yaklaşık 60 milyar dolarlık değere sahip algoritmik stablecoin TerraUSD‘nin (UST) çöküşüne değinen Brainard, konuşmasında stablecoin risklerini yineledi. Gelecekte özel sektör tarafından yaratılan bu tür tokenların çok daha fazla olacağını öne sürerek, ABD Merkez Bankası’nın kendine ait bir Dijital Merkez Bankası Parası (CBDC) çıkartıp çıkartmaması konusunda araştırmalarının sürdüğünü belirtti.

Stablecoinler, uygun şekilde düzenlenmediği takdirde en fazla risk potansiyeline sahip olduğunu düşündüğüm alanlardan biri ve tabii ki bu riskler, stablecoinlerin işlevsel doğası gereği finansal sistemin içlerine kolayca yayılma potansiyeline sahip.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!