Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fed Başkanı Açıkladı: Kripto Piyasasını Yakından İzliyoruz

ABD’de Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, fiyatlardaki volatilitenin artmasının ardından kripto para piyasasını yakından izlediklerini açıkladı.

ABD Senatosuna bağlı bir komite karşısında konuşan Jerome Powell, kripto para piyasasında yaşanan gelişmelerin Fed’i ne şekilde etkilediğiyle ilgili bir soruyu yanıtladı.

Powell, konuşması sırasında kripto para dünyasındaki gelişmeleri “çok dikkatli bir şekilde” izlediklerini, ancak bu gelişmelerin “makroekonomi (düzeyinde) kayda değer bir etkisinin olmadığını” belirtti.

Fed Başkanı, kripto para piyasasını “oldukça yenilikçi ve yeni bir alan” olarak tanımlarken, bu alanın günümüzdekinden “daha iyi bir yasal çerçeveye ihtiyaç duyduğunu” da ekledi ve şu yorumu yaptı:

“Birbiriyle aynı olan faaliyetler, birbiriyle aynı şekilde regüle edilmeli ama şu anda durum bu değil. Çünkü dijital finans ürünlerinin birçoğu, bankacılık sisteminde ya da sermaye piyasalarında zaten var olan ürünlere benziyor ama onlarla aynı şekilde regüle edilmiyorlar. Bizim yapmamız gereken şey de bu.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!