Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Bazı Test Ağlarını “Birleşme” Sonrası Kullanımdan Kaldıracak

Ethereum birleşmesine kısa bir süre kalmışken Ethereum geliştiricileri, bazı test ağlarını birleşmeden sonra kullanımdan kaldırmaya karar verdiler.

Ethereum’un resmi blog sayfasında paylaştığı makaleye göre, birleşmenin ardından bazı test ağları kullanımdan kaldırılacak.

Ethereum’un EIP-1559 gibi önergeleri içinde barındıran Londra adlı güncellemesi, geçtiğimiz yıl Ropsten test ağında hayata geçirilmişti. Bugün yapılan açıklamada, Ropsten test ağının 2022’nin 4. çeyreğinde kapatılacağı belirtildi.

Ayrıca açıklamada, Ropsten test ağının kullanan geliştiricilerin Goerli veya Sepolia test ağlarına geçiş yapması gerektiği söylendi. Ethereum, Rinkeby ve Kiln test ağının birleşmenin ardından belirli tarihlerden sonra çalışmayacağını söyledi ve Rinkeby test ağının 2023 yılının 2. veya 3. çeyreğinde, Kiln test ağının ise bu yıl kaldıracağını duyurdu.

Şirket, Rinkeby test ağını kullanan geliştiricilerin de Goerli veya Sepolia test ağlarına geçiş yapmasını söyledi. Bu iki ağın bir süre daha devam edeceği belirtildi.

Goerli ağının Prater Beacon Chain test ağı ile birleşeceğini söyleyen Ethereum, Sepolia’nın da birleşme için yeni zincir oluşturacağını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!