Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED Başkanı: Libra, Çok Kısa Bir Sürede Çok Önemli Hale Gelebilir

Amerikan Merkez Bankası FED Başkanı Jerome Powell da, dünyaca ünlü sosyal medya şirketi Facebook’un yeni kripto parası olması. beklenen Libra ile ilgili olarak bazı açıklamalar yaptı.

Swiss Institute of International Studies tarafından düzenlenen bir foruma katılan Powell, merkez bankalarının kripto para ve dijital ürünler ile ilgili olarak önlerine çıkan fırsatın kaçırılıp kaçırılmadığı üzerine sorulan soruya, şöyle yanıt verdi:

”Aslında genel kanının aksine, bizler bu konuya çok fazla önem veriyoruz. Ancak bir merkez bankası olarak, bu alanda kendi ürünlerimizi çıkarmayacağımızı, en azından kısa vade için, söyleyebilirim.”

Daha sonra Libra ile ilgili olarak bir soruya maruz kalan Powell, Libra’nın çok kısa bir süre içerisinde çok önemli bir yapı haline gelebileceğini söylerken, şunları ekledi:

”Libra çok kısa bir süre içinde sistematik olarak çok önemli bir hale gelebilir. Ancak elbette şu anda bunu başarmak için çok çalışmaları gerekiyor. Libra hakkında global ekonomiyi zedeleyebilir yorumları yapılıyor. Bu ve buna benzer yorumları haksız çıkarmak zorundalar. Bakalım bunu yapabilecekler mi? Libra ile ilgili olarak esas belirleyici nokta bu olacak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment