Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED Başkanı Powell’dan Enflasyon Açıklamaları: Bitcoin’de (BTC) Düşüş

Dünya merkez bankacılarının bir araya geldiği Jackson Hole toplantısında ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell Enflasyon hedeflerini açıkladı.

Jerome Powell 26 Ağustos tarihinde Jackson Hole toplantısında yaptığı konuşmasında, 2021 yılının yüksek büyüme rakamlarının arkada kaldığını pandemi sonrası enflasyonun FED’i faiz artırımına mecbur bıraktığını belirtti.

Powell enflasyon hedeflerini %2 olarak belirtirken, Federal Serbest Piyasa Komitesi’nin (FOMC) odak noktasının enflasyonu dizginlemek olduğunu ifade etti. Fiyat istikrarının sağlıklı bir piyasanın temelini oluşturduğunu açıklayan Powell, Yüksek enflasyonun yükünün onu en az taşıyabilecek olanların üzerine düşeceğini söyledi.

Fiyat istikrarının sağlanması adına bir süre daha kısıtlayıcı para politikalarının sürdürüleceğini açıklayan Powell, gerekli olduğu takdirde yeni faiz artışlarının gelebileceğini kabul etti. Ayrıca halka gerçekçi bir tablo sunmak ve beklentiler konusunda inandırıcı olmanın önemine vurgu yapan Powell hane halkının enflasyon beklentilerinin enflasyon üzerinde dolaylı bir etkisi olduğunu açıkladı.

Faiz artırımlarıyla ters korele hareket eden Bitcoin (BTC) ise Powell’in konuşmasından önce gün içinde Coingecko verilerine göre 21.806’ya kadar yükselirken Powell’ın faiz artırımları konusunda çekincelerinin olmayışını açıklamasıyla beraber 21.240’a kadar düştü an itibariyle Bitcoin 21.242 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!