Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fed, Dijital Dolar Konusunda Kongre’ye Öneride Bulunacak

Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell tarafından yapılan açıklamaya göre Fed, dijital merkez bankası parası (CBDC) projesiyle ilgili Kongre’ye öneride bulunacak.

Fed Başkanı Powell, bugün Kongre karşısında para politikalarıyla ilgili açıklamalar yaparken dijital merkez bankası parasıyla ilgili de konuştu.

Fed tarafından çıkarılacak olası bir CBDC projesini, tüm Amerikalıları etkileyecek, oldukça önemli bir finansal inovasyon” olarak tanımlayan Powell, bu konuyla ilgili yapılacak değerlendirmelerde “partizanlık” yapılmaması gerektiğini söyledi.

“Bunu ülkece, bir bütün olarak değerlendirmeliyiz.” diyen Powell, “Önümüzdeki yıllar içerisinde bunun hem politik hem teknolojik tarafıyla ilgili çalışmalar yapmayı ve bir noktada Kongre’ye bir öneri sunmayı planlıyoruz.” diye ekledi.

Fed, resmi bir dijital doların nasıl geliştirilebileceğiyle ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Bu yılın başında konuyla ilgili bir rapor yayımlayan Fed yetkilileri, hem kripto para camiasının hem de daha geleneksel finans şirketlerinin geri dönüşlerini değerlendiriyor.

Powell tarafından yapılan açıklamalara göre bu proje hayata geçirilecek olursa bunu yapan özel bir şirket değil, hükümetin kendisi olacak.

Kongre’nin sorularını yanıtlayan Powell, “CBDC’lerle ilgili soru işaretlerinden biri, özel bir şirket tarafından geliştirilmiş bir stablecoin’in dijital dolar haline gelmesini isteyip istemediğimiz. Bence bu sorunun yanıtı hayır.” dedi ve “Eğer dijital bir dolarımız olacaksa bu özel değil, devlet garantili bir para olmalı.” açıklamasında bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!