Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED Eski Yöneticisi: Kripto Paraların Doların Yerini Alacağı Argümanı Saçma

FED eski yöneticisi olan Simon Potter, son dönemde bazı finans çevrelerince dillendirilen ‘dijital paralar doların yerini alacak’ argümanının hiçbir mantık içermediğini ifade etti.

Daha önce bilindiği gibi İngiltere Merkez Bankası başkanı Mark Carney benzer bir ifade kullanmış ve Libra ile birlikte dijital paraların gerçek doların yerini alabileceğini iddia etmişti.

Ancak buna karşın, Potter bu görüşe hiçbir şekilde katılmadığını belirtti. Bloomberg’e demeçler veren eski FED yöneticisi, Carney’nin ifadelerinin yanlış olduğunu ifade ederken, İngiltere Merkez Bankası Başkanı’nın doların avantajlarını görmezden geldiğini söyledi.

Potter, şöyle konuştu:

”Hali hazırda geniş ve likit bir para birimi varken bunu daha komplike ve zor bir yapı ile değiştirmenin hiçbirmantığı yok. Bu tarz bir şey global piyasaların işini zorlaştırmaktan başka bir işe yaramaz.”

Başarılı isim, aynı zamanda dijital para ile ilgili olarak merkez bankalarından ziyade özel firmaların hamle yapacağını düşündüğünü söyledi ve şunları ekledi:

”Merkez bankalarının bu işe pek girişeceğini ve koordine olacağını sanmıyorum. Ancak özel firmalar bunu yapabilir. Bu durum da merkez bankalarını rahatsız edecektir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment