Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED Faiz Kararı Öncesi Bitcoin’de Sessizlik Hakim: Bir Önceki Açıklamada Ne Olmuştu?

ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararını açıklaması beklenirken Bitcoin (BTC) ve altcoinlerde sessiz bekleyiş devam ediyor.

FED faiz kararını TSİ bugün saat 21.00‘da açıklayacak. Geçtiğimiz günlerde yaklaşık 1 aydır koruduğu 29.500 dolar desteğini kaybeden Bitcoin’de ise adeta fırtına öncesi sessizlik hakim. Bitcoin, kripto para piyasasının yönünü belirleyecek FED faiz kararı öncesinde 29.000 doların biraz üstünde işlem görüyor.

FED, haziran ayında piyasa beklentilerine paralel olarak değiştirmeyerek yüzde 5,25’te sabit tutmuştu. Bu durum, Temmuz ayındaki karar için tüm dikkatleri üzerine çekti. Piyasanın temmuz ayı için genel beklentisi ise FED’in faiz oranlarında bir değişiklik yapmayacağı yönünde bulunuyor.

FED’in beklenti üstü bir faiz kararı alması durumunda Bitcoin’in ve onunla birlikte altcoinlerin bir düzeltme yaşanması bekleniyor.

Öte yandan piyasanın dikkatle takip ettiği Nasdaq ve S&P500 endekslerinde ise gün içerisinde %0,81’e varan düşüş yaşandı. Piyasa analistleri bu düşüşü, olası bir faiz artış kararının veya şahin politika söylemlerinin önceden fiyatlanması olarak yorumladı.

Bir önceki FED faiz kararı sonra Bitcoin’de ne olmuştu?

FED’in bir önceki faiz kararı 14 Haziran’da açıklanmıştı. O gün karara paralel olarak volatilite yaşayan Bitcoin, sabit faiz kararının ardından 15 Haziran’dan itibaren günlerce devam edecek bir yükselişe başladı.

Bir önceki faiz kararı gününde 26.100 ile 24.780 dolar arasında dalgalanan Bitcoin, faiz kararından sadece 1 hafta sonra 30.800 dolara ulaşmıştı.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,3 yükseliş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 29.289 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!