Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İtalya Merkez Bankasından DeFi Hamlesi: Polygon ile İş Birliği Yapacak!

İtalya Merkez Bankası (BoI), Fireblocks ve Polygon (MATIC) ile iş birliği yaparak kurumsal yatırımcılar için regüle edilmiş merkeziyetsiz finans (DeFi) hizmetleri sunmayı planlıyor.

İtalya Merkez Bankası’nın Milano Hub inovasyon merkezi, Cetif Advisory tarafından geliştirilen bir projeyi desteklemek için Fireblocks ve Polygon ile birlikte harekete geçti. Proje, DeFi ortamında faaliyet göstermek isteyen kurumsal şirketlere düzenleyici kurallara uygun bir zemin sunmayı amaçlıyor. Bununla birlikte başlatılan bu çalışma kurumsal yatırımcıların tokenize edilmiş varlıklara erişiminin de önünü açmayı planlıyor.

Projenin içerisinde Polygon ve Fireblock’un yanı sıra İtalyan bankaları ve ülkenin diğer köklü varlık yönetim şirketleri de yer alıyor.

Cetif Advisory’nin Genel Müdürü Imanuel Baharier konu hakkında yaptığı açıklamasında doğru kullanıldığında DeFi teknolojisinin işlevsel olabileceğini vurguladı:

DeFi’nin denetlenen kuruluşlar için güvenli ve açık bir işletme ortamı haline gelmesi için koşulların oluşturulmasının hayati önem taşıdığına inanıyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!