Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’den Bir Altcoin Projesine 28 Milyon Dolarlık ICO Kapsamında Suç Duyurusu

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Web3 güvenlik platformu Quantstamp (QSP) hakkında suç duyurusunda bulundu.

SEC 21 Temmuz tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı bildiride, kayıt dışı menkul kıymet arzı gerçekleştirdiği gerekçesi ile Quantstamp hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Platform, para cezası ödemeyi ve toplanılan fonları iade etmeyi kabul etti.

Verilen bilgilere göre Quantstamp, 2017 yılında gerçekleştirdiği halka arz (ICO) sırasında yaklaşık 5.000 yatırımcıya 28 milyon doların üzerinde QSP token satışı yaptı. Ancak Quantstamp, halka arzdan toplanılan fonu geliştirmeyi planladığı bir otomatik akıllı sözleşme güvenlik platformunun finansmanında kullanacağını ve bunun pazar paylarını artıracağını ifade etti. SEC, bu ifadelerin token yatırımcıların üçüncü tarafların çabalarına bağlı kar elde etme beklentisi oluşturduğunu dile getirerek QSP’nin bir menkul kıymet niteliği taşıdığını öne sürdü.

Ayrıca Quantstamp’ın 2019 Haziran’ında otomatik akıllı sözleşme güvenlik platformunu devreye aldıktan sonra çalıştırmayı ve desteklemeyi bıraktığı da SEC bildiriminde yer aldı.

Quantstamp, verilen karar hakkında herhangi bir itirazda bulunmadı ancak suçlamaları kabul de etmedi. Bunun yerine 1,9 milyon dolarlık tazminat, 494 bin dolarlık faiz, 1 milyon dolarlık para cezasını olmak üzere toplamda 3,3 milyon dolar ödemeyi ve halka arzda toplanılan fonların yatırımcılara iade edilmesini kabul etti. Platform bunların yanı sıra verilen cezalar kapsamında faaliyetlerini durduracağını, hazinesinde bulunan QSP’leri yakacağını da belirtti.

Coingecko verilerine göre haberden belirgin bir şekilde etkilenmeyen QSP, son 24 saat içerisinde %0,7 değer kaybederken son 30 gün içerisinde %2,7 değer kazandı. QSP, yazım itibariyle 0,011 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!