Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fed Banknotları Karantinaya Alıyor

Corona Virüsü hızla yayılmaya devam ederken insanlar bu salgınla mücadele etmenin yollarını aramaya devam ediyorlar. İtalya’daki yetkililer bu salgının yayılmasını önlemek için çeşitli etkinlikleri iptal ettiler, Çinli yetkililer koca bir şehri karantina altına aldılar.

ABD Merkez Bankası da bu salgının ABD’ye girişini yavaşlatmak için harekete geçti.

Paralar Karantinaya Alınıyor

Dünya Sağlık Örgütü kısa süre önce banknot kullanımıyla ilgili bir uyarı yaptı ve virüsün doğrudan paraya temasla da bulaşabileceğini belirtti. Dünya Sağlık Örgütü bunun üstüne insanları temassız ödeme yöntemlerini kullanmaya davet etti.

Çin ve Güney Koreli yetkililer son zamanlarda kendi banknotlarını karantinaya almaya, bu banknotları dezenfekte etmeye başladılar. Bunun sebebi elbette Corona virüsünün yayılma hızını düşürmek ve böylece salgını kontrol altına almak.

Tam olarak aynı olmasa da buna benzer bir hamle şimdi de Fed’den geliyor. Fed, Asya’dan gelen banknotları ABD içerisinde yeniden sirkülasyona girmeden önce karantinaya alacak.

ABD Doları günümüzde rezerv para birimi olarak kullanıldığı için dünyada en çok dağıtımı yapılan para da o. Fed verilerine göre dünya genelinde 1.75 trilyon dolarlık nakit para dolaşıyor. Bu paranın çok ciddi bir kısmının ABD’de değil de Asya’da tutulduğunu hatırlatmak gerek.

Fed’in açıklamalarına göre bölgesel Fed şubeleri, Asya’dan gelen para sevkiyatlarını 7-10 gün boyunca karantinaya alacaklar. Bu işlem bittikten sonra söz konusu banknotlar yeniden sirkülasyona sokulabilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment