Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fed/Powell: Kripto Para Kullanımını Yasaklama Niyetimiz Yok

Fed Başkanı Jerome Powell, temmuz ayında yaptığı bir açıklamayı netleştirerek kripto para kullanımını yasaklamak gibi bir niyetlerinin olmadığını açıkladı.

Powell, temmuz ayında katıldığı bir oturum sırasında dijital merkez bankası parası (CBDC) çalışmaları hakkında konuşmuş ve “Dijital bir ABD para birimi olsaydı stablecoinlere, kripto para birimlerine ihtiyacınız olmazdı.” ifadelerini kullanmıştı.

Kendisinden bu ifadeyi netleştirmesini isteyen Kongre Üyesi Ted Budd’a yanıt veren Powell, kendini “yanlış ifade ettiğini” ve Çin hükümetinin aksine, kripto para kullanımını kısıtlama veya yasaklama niyetlerinin olmadığını vurguladı.

Powell, bu açıklamalarını dün Hazine Bakanı Janet Yellen ile birlikte katıldığı Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi oturumunda yaptı.

Bilhassa stablecoinler hakkında konuşan Fed Başkanı, “para piyasası fonlarına ve banka mevduatlarına benzeyen” bu varlıkların, mevcut “regülasyon parametresinin dışında kaldıklarını” ve “regüle edilmelerinin uygun olacağını” söyledi.

Kongre Üyesi Warren Davidson tarafından yine dijital varlıklarla ilgili yöneltilen bir diğer soruyu yanıtlayan Hazine Bakanı Yellen, ABD Vergi Dairesinin (IRS) kripto para vergisi bildirimlerine ilişkin “detaylı bir regülasyon” hazırladığını belirtti.


Görsel: Geçen yılki FOMC toplantısından Jerome Powell (Federal Rezerv, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!