Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fed Yetkililerinin Kripto Ticareti Yapmasını Kısıtlayan Düzenlemeler Yürürlüğe Giriyor

ABD Merkez Bankası Federal Rezerv (Fed), ekim ayında yayınladığı yetkililerinin hisse senetleri ve tahvillerde işlem yapmasını kısıtlayan düzenlemelerin, kripto para birimlerini de kapsayacak şekilde genişleterek 1 Mayıs tarihinde yürürlüğe gireceğini duyurdu.

CNBC’nin 18 Şubat tarihli haberine göre Fed yetkilileri bugün resmi hale gelen düzenlemeler kapsamında artık hisse senetleri ve tahvillerin yanı sıra kripto para birimleri dahil olmak üzeri bir dizi varlığın ticaretini yapamayacak. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), kısıtlamaların çoğunun 1 Mayıs tarihinde yürürlüğe gireceğini duyurdu.

Kurallar FOMC üyelerini, bölgesel banka başkanlarını, yönetim kurulu toplantılarına düzenli olarak katılan personel memurlarını, tahvil masası yöneticilerini ve Fed çalışanları dahil olmak üzere bir dizi diğer yetkililerin yanı sıra bu yetkililerin eşleri ve çocuklarını da kapsayacak.

Yapılan açıklamaya göre Fed, daha fazla inceleme ve analiz tamamlandıktan sonra ilave personelin bu kuralların tümüne veya bir kısmına tabi olmasını bekliyor. Açıklamada ayrıca kuralların, herhangi bir çıkar çatışması görünümüne karşı koruma sağlayarak Komite‘nin çalışmalarının tarafsızlığına ve bütünlüğüne olan kamu güvenini desteklemeyi amaçladığına yer verildi.

Geçtiğimiz yıl Merkez Bankası’nın pandeminin ilk günlerinde ekonomiyi canlandırma amaçlı kapsamlı önlemler almasından hemen önce birkaç üst düzey yetkilinin bireysel hisse senetleri ve hisse senedi fonları ticareti yaptığına dair söylentiler çıkmıştı. Söylentilerin ardından Boston bölge başkanları Eric Rosengren ve Robert Kaplan görevlerinden ayrılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!