Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED Yetkilisi: Kripto Paralar, Paranın Olması Gereken Özelliklere Sahip Değil

New York Federal Rezerv Bankası’nın yeni başkanı olması beklenen John Williams, yerel basına açıklamalarda bulunurken, kripto paralara da değindi.

Şu anda San Fransisco Federal Rezerv Bankası’nın başında bulunan Williams, para dediğimiz şeyin temel olarak bir değer saklama aracı olması gerektiğini belirtirken, yine para birimi denen şeyin aynı zamanda da finansal ve ekonomik bazı değişimlere ayak uydurabiliyor olması gerektiğini ifade etti. Bununla birlikte kripto paraların bunu pek barındırmadığını söyleyen Williams, Bitcoin ve türevlerinin karıştığı skandallar olduğunu da iddia ederek şöyle konuştu:

”Bitcoin ve diğer kripto paralara baktığımızda bir kere terör finansmanı, kara para aklama, vergi kaçırma, dolandırıcılık vs gibi olaylar görüyoruz. Daha da fazlası var. Bana kalırsa para birimi dediğimiz şey hükümetlerin ve merkez bankalarının kontrolünde olmalı. Bana kalırsa bu sistem ekonomiden ziyade teknolojiye kayıyor.”

Kariyerinin büyük bir kısmını Amerikan Merkez Bankası FED’in çeşitli merkezlerinde geçiren Williams, aynı zamanda kripto paralara karşı bir ön yargısı olduğunu da açıkça dile getirdi. John Williams’ın şimdiki başkan William Dudley’nin görevi Haziran ayında bırakması ile birlikte New York Federal Rezerv Bankası’nın başına geçmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Amerikan Merkez Bankası FED’in 12 bölgesel bankası arasında, Williams’ın başını çekmesinin beklendiği New York Federal Rezerv bankası en revaçta olanı. En fazla ürüne ve en fazla hacme sahip olan banka, New York Federal Rezerv bankası.

Williams’ın bu açıklamaları bir kez daha Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kripto para bakışını sorgulamaya başlattı. Ülkede, kripto paralara karşı nasıl bir düzenleme sisteminin olacağı halen meçhul. Bu durum da, kripto para ve Blockchain yatırımlarının ülkeye gelirken tereddüt etmesine yol açıyor. Daha önce çıkan haberlerde birçok büyük yatırımcının Amerikan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na bir yazı yazarak; ICO’lar konusundaki kuralların esnetilmesini istediği iddia edilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment