Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin’den Tron’a Eleştiri

Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, 18 Nisan’da ana akım medyaya verdiği demeçte Blockchain platformu Tron’u hedef aldı, girişimin “hiçbir zaman bir ruha sahip olmayan projelerin bir örneği” olduğunu söyledi.

Ethereum’un kuruluşundan günümüze kadar ki başarılarına dair Financial Times’a konuşan Buterin, ağının blockchain sistemini kullanan ERC20 token’lerinin hızlı yükselişine odaklandı:

“Hiçbir zaman bir ruha sahip olmayan projeler var, ra-ra ve birden fiyatları yükseliyor. Lambo, vrromm, hemen al şimdi!”

Buterin, Çinli platform Tron’un ocak ayında 17 milyar dolar piyasa değerine ulaşan token’ini “olması gereken değerin çok üzerinde” şeklinde değerlendirdi.

Tron, çeşitli kaynaklarda şüphe uyandırdı, çünkü o anda işleyen bir ürünü ihraç etmeden devasa yatırımlar yapmaya başlamıştı, test ağı uygulaması ise ancak bu ayın başında duyuruldu.

Şu anda, token’in piyasa değeri nispeten daha küçük – “sadece” 3.3 milyar dolar.

Buterin’in sözleri, bir güvensizlik havasıyla büyük alt koin’leri gözlemlemeyen kripto para yatırımcılarının görüşlerini yansıtıyor.

Geçtiğimiz haftaki değer baskısını karşılama sırası, Dogecoin’in yaratıcısı Jackson Palmer’ın, kendi tokenlerinin resmi olarak hiçbir kullanımı bulunmadığı halde genel ağ lansmanında kazanç elde etmelerine dair yaptığı basın açıklamasının ardından, akıllı sözleşme platformu EOS‘a geçmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment