Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED Yine Faiz İndirimine Gitti! Bitcoin Bundan Nasıl Etkilenecek?

ABD finansal sistemi için işler daha kötüye gitmeye başladı ve önde gelen ekonomistler bunun resesyon dönemine işaret edebildiğini dile getirmekte. Federal Rezerv geçtiğimiz aylarda lider kripto para birimi Bitcoin’in tarihindeki ilk faiz indirimini yaptı ve bundan kısa bir süre sonra geçtiğimiz gün ikinci faiz indirimi ile piyasaları şaşırttı.

25 baz puan faiz indirimine giden Jerome Powell, bu yılın sonuna kadar yeni bir faiz indirimi daha yapılabileceğinin sinyallerini de vermiş oldu. Tom Lee gibi önde gelen kripto para analistleri ise Bitcoin’İn olası bir faiz indiriminden avantaj sağlayabileceğini vurgulamıştı.

Lee, Bitcoin’in özellikle güvenli bir liman arayan küresel yatırımcılar için 2019 yılı içerisinde önemli bir seçenek ve opsiyon haline geldiğini ifade ettikten sonra, düşen faizlerin kesinlikle dijital varlıklara geçişi başlatabileceğini belirtmişti.

Bunun yanı sıra Anthony Pompliano da attığı bir tweet içerisinde ABD Federal Rezerv’inin son iki ünde 100 milyar dolar üzerinde para bastığını ve bunun aslında Bitcoin için olumlu bir gelişme olduğunu dile getirdi. Doların değer kaybetmesi kısa vadede Bitcoin’e geçişi başlatacak gibi dursa da, uzun vadede bunun etkileri kripto para sektörü için de korkutucu olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment