Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Üyesi Açıkladı: Kripto Paraların Geleceği ABD’de Değil!

Kripto para yatırımcıları arasında sektöre olan eğilimi ve dostane tavırları ile ”kripto anne” olarak tanınan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu üyesi Hester Peirce, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir etkinlikte Singapur’un regülasyonlarla ilgili otoritelerinin kripto para birimlerine karşı daha ‘açık görüşlü’ olduğunu ifade etti.

Peirce etkinlik esnasında daha önce Singapur’a olan ziyaretini de anlattı ve ziyareti sırasında şehirdeki kripto para topluluğunun hızlı bir şekilde büyüdüğünü gözlemlediğini ifade etti. Büyük resme dikkat çeken komisyon üyesi, Longhash ile yaptığı bir röportajda kripto para birimlerinin geleceğinin sanıldığı gibi ABD’den değili Asya’dan geçiyor olabileceğini açıkladı. Özellikle Amerikan sınırları içerisinde kripto paralarla ilgili çeşitli yasaklamaların çoğalması, birçok kripto para firmasını ve yatırımcısını buradan kaçmaya zorlamakta.

Buna ek olarak Asya içerisindeki ekonomi merkezlerinin ciddi bir regülasyon avantajı olduğunu savunan Peirce, kripto para yetenekleri ile yatırımlarının kripto para ekonomisini beklenmeyen yerlere taşıyabileceğini düşündüğünü aktardı.

Singapur’un yanı sıra Hong Kong ve Japonya gibi Asya merkezli konumlar da kripto para yatırımcıları için oldukça büyük bir öneme sahip. Çin de devasa bir kripto para yatırımcısı potansiyeline sahip olsa da, son yıllarda koyduğu yasaklar ülkeden birçok yatırımcının kaçmasına yol açmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment